(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
*** CITRONOVÁ BABETA
Potřebné ingredience
4 vejce, 220g cukru , 1 dcl oleje, 1 dcl vody,2 citróny, 250 g pol. mouky, 1/2 PDP
Postup přípravy
Vyšleháme bílky se špetkou soli. V jiné misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme olej, vodu a šťávu ze 2citronu a šleháme. Nakonec zašleháme mouku s 1/2PDP a kůru z 1 citronu. Do směsi lehce vmícháme sníh a dáme do formy asi 20 cm a upečeme na 170 / 40min
CITRÓNOVÁ BABETA 2
4 vejce, 230 g moučkového cukru, 100 ml oleje, šťáva ze dvou citronů (hodně záleží na tom,
jak jsou šťavnaté, takže jsem pro jistotu nakonec změřila množství vymačkané šťávy, já jsem vyždímala 120ml ),
kůra z jednoho citronu, 1/2 prášku do pečiva, 250 g hladké mouky, špetka soli. Žloutky s polovinou množství cukru
vyšlehat do husté bílé pěny, pak pomalu přišlehávat olej a citronovou šťávu. Poté už jen vařečkou vmíchat mouku s
práškem do pečiva a citronovou kůru, nakonec opatrně i sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli a zbylou polovinou
cukru. Těsto nalít do vymazané a hrubou moukou vysypané formy - použila jsem dortovou o průměru 27cm a péct cca
30 minut na 170 stupňů
CITRÓNOVÁ BABETA 2
4 vejce, 230 g moučkového cukru, 100 ml oleje, šťáva ze dvou citronů (hodně záleží na tom,
jak jsou šťavnaté, takže jsem pro jistotu nakonec změřila množství vymačkané šťávy, já jsem vyždímala 120ml ),
kůra z jednoho citronu, 1/2 prášku do pečiva, 250 g hladké mouky, špetka soli. Žloutky s polovinou množství cukru
vyšlehat do husté bílé pěny, pak pomalu přišlehávat olej a citronovou šťávu. Poté už jen vařečkou vmíchat mouku s
práškem do pečiva a citronovou kůru, nakonec opatrně i sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli a zbylou polovinou
cukru. Těsto nalít do vymazané a hrubou moukou vysypané formy - použila jsem dortovou o průměru 27cm a péct cca
30 minut na 170 stupňů
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé